Waarom kiezen voor een schutting van Howik.nl?

Onze producten zijn van uitstekende kwaliteit, niet voor niets geven wij maar liefst 10 jaar garantie op onze Howik producten. Maar wat maakt onze Howik producten nou zo uniek?
 
1) Wij bieden de beste kwaliteit vuren planken die zijn gekapt in noordelijk gelegen groeigebieden. Sterke kenmerken van deze houtsoort zijn dan ook een vaste fijn nervige houtdraad met kleine en zeker géén loszittende noesten. Door de vaste structuur is deze houtsoort veel beter bestand tegen wind- en kopscheuren. 
 

2) Al het hout wordt dan ook eerst gedroogd. Dit geeft een perfect glad schaaf oppervlak wat weer zorgt voor veel minder mosgroei en vuil worden   van de schutting. 
 
3) Daarnaast zijn alle planken voorzien van ronde hoekjes wat de duurzaamheid en afwerking weer ten goede komt.
 
4) Al ons hout wordt Ultrawood behandeld met een extra waxlaag tegen uitdroging en vroegtijdig vergrijzen.
 
5) Doordat we met gedroogd hout starten neemt dit veel meer verduurzaming middel op bij het toegepast vacuüm impregneren dan als we dat met nat hout zouden doen.
 
6) Alle schotten worden gelijk verdeeld, geheel op maat en geen 'pas' schermen zodat er een veel mooier geheel ontstaat.
  
 7) Een groot voordeel ten opzichte van traditionele toegepaste schermhaken is dat de horizontale draagbalken 'inliggen' in de beugels en niet aan twee schroefjes van 3mm dik hangen. Daarbij worden onze RVS beugels blind verwerkt achter de planken van het scherm. Er is dan ook geen boorgereedschap of pluggen nodig bij het bevestigen aan de schuttingstaander.
 
8) Normaliter gebruikt men schuttingplanken als horizontale tussenliggers. Wij kiezen echter voor 28x95 planken als horizontale tussenliggers zodat we langere bevestiging schroeven kunnen toepassen zodat er een veel stabieler schot ontstaat.
 
9) De Howik opsteekpaal is een uniek product, met een bewezen werking. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar onze speciale Howik Opsteekpaal pagina lees meer..
HELP